Oldalak

2013. július 31., szerda

Tatatararara...

 Sziasztok!:D Életem első filmes (inkább) sorozatos kritikája következik.:D
Nos, pár szóban a Török kezdőknek című sorozatról: VICCES, VICCES, VICCES ÉS VICCES. Említettem már, hogy VICCES?! Ezen felül: FANTASZTIKUSAN SZUPER és SZUPERÜL FANTASZTIKUS! Na jó.. Tanulságos is. Elsősorban megtanít az előítéletek és a rasszizmus kezelésére. Íme megérte a média óra 8-ban...(Ez mellékes, de enélkül a pár ímmáron hasznosnak bizonyult óra nélkül nem sikerült volna "olvasnom" a "sorok" között.) Másrészt megmutatja a szerelem erejét és hatását.:)

A történet egyik főszereplője Doris Schneider a szabad szellemű, sámánokat imádó pszichológusnő. A sorozat tényleges központi szereplője pedig Lena Schneider a lázadó, szintén emancipált, egoista, bosszúéhes kis fruska. A Schneider-család tagja még: Nils, Didi és nagypapa, aki csak később jelenik meg és sajnos az utolsó évadban ki is múlik a sztoriból. <--- Íme a német ág.

Törökök a történetben: Metin Öztürk a rendőr-nyomozó Cem és Yagmur édesapja. (Édesanyjuk meghalt ellenben Lena apjával, aki az Amazonas mentén kutató munkát végez.) Cem... Nos igen.. Cem, aki rappernek készül és végül érettségi nélkül követi apját a szakmába. A laza, bunkó, macsó és arrogáns. Yeep, ő Cem Öztürk, akivel ha összefutsz Berlinben a pulzusod az egeknek szökik és késztetést érzel, hogy eltölts egy éjszakát a még-még szűz fiúcskával. Yagmur, ki életét anyja hitének szenteli és szorgosan eleget is tesz Allahnak és a Korán írásainak. Míg nem sok megpróbáltatás után mégiscsak Costa mellett köt ki, mint leendőbeli felesége. (Hála Istennek, ezért szorítottam, hogy el ne csessze...:DD)

Costaról azért írok külön sorban, mert ő görög. Mikor megkéri Yagmur kezét Metin anyja erősen ellenzi a házasságot, de végül "megenyhül". A srác Cem legjobb barátja, aki erősen dadog. Érzékeny, kedves fiú, akiből aztán ruhatervező lesz.
Röviden ennyit a szereplőkről.:D
Tudjátok most elkezdtem leírni miről szól a történet hosszasan, de úgy gondolom akinek lehetősége van inkább tekintse meg.:D Nagyon-nagyon tömören egy multi-kulti család színes életét mutatja meg.
Azért a kedvenc idézetemet leírom, amit Lena ejtett ki a száján:
  "Az esélye, hogy Cemmel beszéljek, annyi, minthogy a pápa orgiát rendez..." 
Ugyebár a történetet többféleképpen lelehet fordítani így ez az idézet se pontos. De ettől eltekintve, nagyon jó hasonlat szerintem.:DD

Igazából Lena eléggé idegesítő szereplő. Igazat adok Cemnek, amikor folyton szekálja. Néha szívesen bokán rúgtam volna. A másik végletem a sorozat nézés közben az volt, amikor félre értették egymást pl. a gyerek apjának a kérdésénél is... Egyikük se hagyta a másikat szóhoz jutni, mindegyik a saját hülyeségét hajtotta. (Kezdem érteni miért tépi anyukám a haját, amikor apuval veszekszem..:'D) Tök egyforma természetűek.. Kiakasztó.. Amit egyszóval meg lehetne dumálni azt Lena Schneider túlbonyolítja... Hülye egóisták! Ezentúl a történet csodás! Van benne Happy End meg minden.
Tényleg.. Kövezzetek meg, hogy nem írom le a tartalmát, de most minek?! Akit esetleg érdekel itt a  magyar wiki.:) Szerintem írok majd még róla pár dolgot, hogy mi tetszett még meg stb. Össze kell még szednem az ilyenek dolgokat. Most már késő van, vár az ágyikóm.:3              
                                                                                                        Jóéjt!♥   xox~Judit

u.i.: Ez igazából nem is kritika csak szereplő leírás.>.< Úgy terveztem kritikát írok, de már késő van hozzá. Ez az első igazi kritikám prológusa csak.;) Folyt köv.!:DD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése